Startsidan
Startsidan

Boka prövning, resa och boende

Om du uppfyller kraven och är behörig får du möjlighet att boka tid för prövning. Du bokar själv din tid via "Min sida".

Du kan boka resa med tåg mellan orten du är folkbokförd på och prövningsorten. Du bokar din resa via länken som kommer upp på "Min sida".

Om du behöver övernattning i samband med din prövning bokar du själv ditt boende. Tänk på att boka ett boende som går att avboka eftersom du inte får ersättning om din prövning av någon anledning blir inställd. Som mest får du en ersättning på 1 500 kronor för boendet, oavsett om det är för en eller flera nätter.

Du som är folkbokförd i Jämtlands-, Västerbottens-, Västernorrlands- eller Norrbottens län kan få ersättning för 2 nätter, maxbeloppet för ersättning av boende är då 3000 kronor (1500 kr per natt).

Möjligheten att få ersättning för boende gäller inte för dig som bor i Stockholms län eller i Malmö kommun.

Blanketter för att begära ersättning hittar du på "Min sida". Skriv ut blanketten och ta med till prövning. Glöm inte bort att spara kvitton för dina utlägg.

Har du frågor om din ersättning tar du kontakt med polisens HR-kompetens på telefon 114 14 eller mejl: hr-kompetens@polisen.se

Blir du sjuk eller får annat förhinder använder du länken "Boka om tid för prövning" under "Min Sida". Har du bokat resa och boende ansvarar du själv för att boka om dessa.

För att byta utbildningsort, aspirantplats eller skolstart behöver du boka ett vägledande samtal, det gör du via "Min sida".

Även om prövningen kan upplevas som intensiv kommer det självklart att finnas tillfällen till pauser då du har möjlighet att äta och fylla på med ny energi.

I prövningen ingår inga måltider. Det innebär att du själv får stå för kostnader för dem. Om du inte har med egen mat finns det möjlighet att handla frukost, lunch och middag i, eller i anslutning till prövningslokalerna.

Sidinformation

Senast uppdaterad: 18 jun 2021