Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2018-05-08

ÖB Micael Bydén besökte mönstringen i Malmö

Under måndagen besökte överbefälhavare Micael Bydén prövningsenheten i Malmö för att få veta mer om de olika momenten i mönstringen samt för att träffa Rekryteringsmyndighetens medarbetare och de prövande som fanns på plats.

Under måndagen fick Rekryteringsmyndighetens prövningsenhet i Malmö besök av överbefälhavare Micael Bydén. Under besöket träffade överbefälhavaren bland andra Anna Lehnberg från Varberg och Lucas Hansen från Malmö. Anna var kallad till mönstring med plikt och Lucas tillhör de som har sökt frivilligt. Båda har nyligen genomfört sin mönstring med godkända resultat och fått sina preliminära placeringar. Efter sommaren väntar troligtvis grundutbildning med värnplikt för de båda.

Överbefälhavaren hade många frågor till ungdomarna och delade också frikostigt med sig av råd och egna erfarenheter. 

-Det spelar ingen roll vilken väg ni väljer efter ni är klara med värnpliktsutbildningen. Oavsett vad ni är intresserade av kommer ni att kunna hitta något som passar er. Ni har många möjligheter att utvecklas inom Försvarsmakten, sa Micael Bydén till Anna och Lucas. Jag är övertygad om att det kommer gå bra för er.

Överbefälhavaren fick en rundvandring i lokalerna och fick också lära sig mer om de olika momenten i mönstringen.

Innan överbefälhavare Micael Bydén lämnade våra lokaler på Norra Vallgatan 100 skickade han med en hälsning till alla medarbetare på Rekryteringsmyndigheten: 

-Det är viktigt att era erfarenheter från mönstringen kommer fram. Ni gör ett bra jobb. Tack för ert arbete.

I början av juni besöker överbefälhavaren Rekryteringsmyndighetens verksamhet i Karlstad.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-05-08

Skriv ut