Startsidan
Startsidan

Fortsatt delvis öppnad prövningsverksamhet i Malmö och stängt i Stockholm

Från och med måndag den 27 april utökar vi prövningsverksamheten i Malmö att förutom Skåne län också omfatta de som är folkbokförda och boende i Halland, Kronoberg och Blekinge län.

Prövningarna kommer att starta klockan 10.00 för att undvika rusningstrafik för de prövande. För din och vår säkerhet har personalen skyddskläder och vi tar inte i hand. Vi har också infört en alternativ prövning där inte cykeltestet genomförs. Du som är fullt frisk är välkommen att pröva på din bokade tid.

Begränsningarna i att pröva endast boende i regionen beror på att prövningsverksamhet normalt innebär att de prövande reser mellan storstadsregioner och övriga Sverige. Resandet bedöms bidra till att utjämna skillnaden i smittspridning mellan storstadsregionerna och övriga Sverige i alltför snabb takt.

Rekryteringsmyndigheten för en löpande dialog med Folkhälsomyndigheten och har, med hänsyn till att det fortfarande pågår en omfattande spridning i Stockholm, beslutat att hålla fortsatt stängt för prövningar i Stockholm till och med den 29 april.

Du som har en bokad tid för prövning under vecka 18 och inte är folkbokförd och boende i Skåne, Halland, Kronoberg och Blekinge kommer att få meddelande om en ny tid.

Då vi inte har tillgång till ditt bokningsnummer hos SJ får du själv avboka eller boka om din resa till prövningen här.

Sidinformation

Senast uppdaterad: 27 jan 2021