Startsidan
Startsidan

Vi etablerar oss i Göteborg

i augusti 2022 slår Plikt- och prövningsverket upp portarna till ett tredje prövningskontor. Kontoret kommer att ligga i nyrenoverade lokaler på Haraldsgatan 5 vid Linnéplatsen. Vill du vara med från starten?

Vi söker dig som vill bidra till Sveriges inre och yttre säkerhet!

Till det nya kontoret kommer vi att anställa ett femtiotal medarbetare, exempelvis läkare, sjuksköterskor, psykologer, inskrivningshandläggare och prövningsadministratörer.

Är du intresserad eller känner du någon som skulle passa? Tveka inte att skicka in en ansökan eller tipsa din vän! Alla våra lediga tjänster läggs ut på pliktverket.se/jobb

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Se gärna filmerna med Jonna, Joakim och Dan som berättar om sin vardag och varför de valde Plikt- och prövningsverket.

Vill du möta fler av våra medarbetare så har vi samlat några personporträtt på den här sidan - möt våra medarbetare.

Varför ett nytt prövningskontor?

Riksdagen har fattat beslut om mål och inriktning för totalförsvaret under åren 2021-2025. I takt med att försvarsförmågan stärks och fler ska genomföra grundutbildning med värnplikt samt att fler poliser ska utbildas behöver Plikt- och prövningsverket öka kapaciteten för att kunna genomföra fler prövningar.

Från 22 000 prövningar år 2018 till drygt 40 000 prövningar år 2025. De stora volymökningarna överstiger den kapacitet vi har idag. Utan en tredje prövningsenhet kommer vi inte kunna leverera den mängd värnpliktiga och poliser som statsmakten beslutat om.

Varför blev det Göteborg?

Att valet föll på Göteborg grundar sig i en analys som myndigheten beställde av Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, år 2016. Analysen baserades på var de prövande bor i landet och den kortast möjliga resvägen till prövningen i tid räknat. Utifrån den analysen har Göteborg valts som ort för det tredje prövningskontoret. 

Sidinformation

Senast uppdaterad: 11 jul 2022