Startsidan
Startsidan

Mattias - personärendehandläggare

Mattias arbetar som personärendehandläggare

Mattias jobbar som personärendehandläggare i Karlstad.

Varför valde du Plikt- och prövningsverket?

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte hade så bra koll på myndigheten. Men en tidigare kollega hade börjat här och på ryktesvägen hörde jag att hon trivdes väldigt bra. När det kom en ledig tjänst så sökte jag och på den vägen är det.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

En vanlig dag brukar börja med att vi kollar igenom inkomna ärenden via mejl, post och handläggningssystem. Sedan delar vi upp ärendena mellan oss i gruppen. Vi beslutar i ärenden som rör värnpliktiga och det kan handla om alltifrån uppskovsansökningar till förmåner under grundutbildningstiden.

Sedan har jag fått möjlighet att arbeta med kravställning och utveckling av systemstödet vi använder och hur det kan bli bättre.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag kommer närmast från en stor statlig myndighet och den stora skillnaden är att här kan jag påverka mitt jobb och min arbetsmiljö på ett helt annat sätt. Eftersom det är en liten myndighet kommer man nära ledningen och vi har också möjlighet att Ställa krav på andra avdelningar för att få processer som fungerar.

Sedan är Plikt- och prövningsverket inne i en tillväxtfas, det i sin tur innebär att mycket är nytt och att vi i vissa typer av ärenden har fått prova oss fram och med tiden arbetat fram både rutiner och praxis.

Jag gillar handläggning och att ha personliga kontakter. Det jag kan sakna här är det personliga mötet då all kontakt sker via brev, mejl och telefon.

Vad kan man prata med dig om på lunchrasten?

Får jag välja helt själv blir det mycket sport. Men jag är också väldigt nyfiken på andra människor och hur deras jobb ser ut. Men det är också skönt att inte prata jobb på lunchen.

Vad gör du på fritiden?

Mycket handlar om barnens aktiviteter, skjutsa och vara med på träningar. Jag är även ledare för ena sonens fotbollslag. Som husägare finns det alltid saker att göra, både med hus och trädgård. Annars spelar jag lite badminton och är gärna i skogen med våra hundar och barnen.

Fakta

Namn: Mattias Åhs
Ålder: 42
Bor: Villa på Stockfallet med fru och två barn
Gör på Plikt- och prövningsverekt: Personärendehandläggare

Sidinformation

Senast uppdaterad: 7 dec 2020