Startsidan
Startsidan

Marika - systemutvecklare

Marika arbetar som systemutvecklare

Marika jobbar som systemutvecklare i Karlstad.

Varför valde du Plikt- och prövningsverket

Jag hade hört väldigt gott om myndigheten från flera olika håll, bland annat genom tidigare kollegor. Den stora skillnaden jämfört med konsultbranschen är att saker får ta tid, det handlar inte om att bara jaga timmar utan jag får göra saker ordentligt. Här är vi ett bra gäng och vi har bra arbetsvillkor.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Mina dagar ser väldigt olika ut. Vi både utvecklar och driftar stora IT-system som är avgörande för verksamheten. Blir det problem med de systemen är det bara att kavla upp ärmarna och göra en brandkårsutryckning. Annars jobbar vi mycket i olika projekt både tillsammans med kollegor på avdelningen och i samarbete med andra avdelningar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är egentligen flera olika saker, en sak som jag uppskattar är att jag får vara med från början i projekt. Ibland handlar det till och med om att ta fram kraven, sedan ta fram lösningsförslag, få godkänt från verksamheten, genomföra och testa.

En annan sak som jag trivs med är att jag måste vara på plats för att jobba, våra säkerhetskrav tillåter ingen annat. Är jag sjuk så kan jag inte jobba hemifrån, vilket kanske var fallet förut och det finns heller ingen risk att jag blir ivägskickad till en kund någon annanstans i Sverige.

Sist men inte minst uppskattar jag mina kollegor, jag tycker om att jobba tillsammans med andra.

Vad kan man prata med dig om på lunchrasten?

Med mig kan man prata om med i princip allt. Gärna odling eller sport, förutom hockey. Jag är en ganska social person på jobbet och är nyfiken på andra människor.

Vad gör du på fritiden?

Familjen och barnens aktiviteter tar mycket tid, det är både fotboll och innebandy. Jag försöker också få till lite egen träning, främst löpning. Det brukar också bli ett och annat trädgårdsprojekt och just nu är vi mitt uppe i byggandet av ett nytt uterum.

Fakta

Namn: Marika Regnell
Ålder: 41
Bor: Villa på Hammarö med man och två barn
Gör på Plikt- och prövningsverket: Systemutvecklare

Sidinformation

Senast uppdaterad: 7 dec 2020