Startsidan
Startsidan

Marie - sjuksköterska

Marie arbetar som sjuksköterska

Marie jobbar som sjuksköterska i Malmö.

Varför valde du Plikt- och prövningsverket?

På mitt förra jobb så anställdes en sjuksköterska som kom från myndigheten i Göteborg, på så sätt kände jag till myndigheten och när det sedan blev en tjänst ledig i Malmö så kände jag att det kunde vara något för mig. En bidragande orsak var att jag tidigare arbetat som skolsköterska och saknade att arbeta med ungdomar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Vår uppgift är att se till att rätt personer väljs ut, det innebär också att vi väljer bort de som inte har rätt egenskaper. Jag som sjuksköterska hämtar de prövande i väntrummet och följer dem sedan under cirka 45 minuter, jag kontrollerar blodtryck, vilo-EKG, syn, färgseende och styrka. Även om arbetet är sig likt från dag till dag så är det varje dag nya möten med nya människor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag tycker att mötena med alla olika människor som kommer till oss för att pröva är fantastiskt trevliga. Sen är det en väldigt bra arbetsplats med trevliga kollegor också. En sak som gör arbetet på Plikt- och prövningsverket annorlunda jämfört med andra jobb som sjuksköterska är att vi arbetar med friska människor, det är tester och bedömningar istället för behandling.

Vad kan man prata med dig om på lunchrasten?

Det mesta tror jag faktiskt! Det kan vara både jobb, resor och gårdagens nyheter.

Vad gör du på fritiden?

Jag tycker mycket om att resa, och jag reser inte gärna till samma ställe två gånger utan vill gärna se nya saker. Senaste resan gick till Färöarna och nästa går till Ryssland. Även vandring är ett stort intresse, gärna efter Skånes västkust. Kullahalvön och Bjärehalvön är också fina ställen att vandra på.

Fakta:

Namn: Marie Möller
Ålder: 57
Bor: Lägenhet i Malmö, två utflugna barn
Gör på Plikt- och prövningsverket: Sjuksköterska

Sidinformation

Senast uppdaterad: 2 feb 2021