Till sidans innehåll

Polisutbildningen

Välkommen till Rekryteringsmyndigheten. När du ansöker till polisutbildningen är det vi som administrerar din ansökan. Vi genomför också testerna och undersökningarna under den medicinska och psykologiska prövningen. Det gör vi på uppdrag av Polisen.

Har du prövat tidigare?

Har du prövat tidigare och då fått godkänt i ett eller flera moment? Kom ihåg att dina godkända värden är giltiga i omgången som du prövar samt i nästkommande antagningsomgång. Att ha giltiga värden i ett eller flera moment innebär att du inte gör de momenten när du kommer för att pröva igen.

Nästa antagning till polisutbildningen

Nästa gång du kan ansöka till polisutbildningen är i januari 2020. Ansökningsperioden i november är flyttad till januari. Då införs en ny antagningsprocess som innebär att det går att ansöka löpande året runt. Antagningskraven och testerna på prövningen är desamma som idag. Utbildningsstart sker som tidigare två gånger per år.

Ny antagningsprocess nästa år

I januari 2020 införs en ny antagningsprocess för ansökan till polisutbildningen. Med den nya processen införs nya giltighets- och spärrtider. För antagning till utbildningsstart höstterminen 2020 gäller ny ansökan och prövning enligt den nya antagningsprocessen.

Nuvarande giltighetstider gäller till och med skolstart vårterminen 2020 vilket innebär att inga godkända prövningsresultat som erhålls 2019 kan återanvändas i den nya antagningsprocessen. 

Den som vid årsskiftet 2019/2020 har en gällande spärrtid enligt den nuvarande antagningsprocessen kommer inte kunna söka i den nya antagningsprocessen förrän spärrtiden gått ut. 

Viktiga datum

Här hittar du alla viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen.
Läs mer

Så här funkar det

För att bli antagen till polisutbildningen måste du bli godkänd i alla delmoment.
Läs mer

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2019-09-13

Skriv ut